Severine Jessen, regio Maastricht

Equieau

website:    www.equieau.nl 

Email:        equieau@gmail.com

telefoon:   0031-(0)6-50949460

facebook: Equieau Coaching

Vanaf mijn vroegste kinderjaren zijn er paarden in mijn leven. Vele ontmoetingen in de natuur, in andere landen, maar ook in de conventionele paardenwereld. Van kleins af aan ‘coach’ ik al zowat alles om mij heen wat leeft. Mijzelf, mens en dier. Het gaat vanzelf, ik hoefde er alleen maar te Zijn…

 

Terra Natura en Equido Creations

Na mijn periode aan de Kunstacademie waar ik afstudeerde in modevormgeving als ‘Best of Graduation 2008’, heb ik een aantal jaren o.a. als ontwerper gewerkt. Toch bleef er  altijd een sterk verlangen terug naar de paarden. In 2014 kwam Terra Natura op mijn pad. Dit was voor mij als thuiskomen. Ik vond herkenning in hun werkwijze, visie en filosofie. En vond datgene wat ik altijd al vanuit mijn innerlijke wereld intuïtief voelde en naar buiten bracht. Dit bracht mij terug naar de essentie. Het bevestigde dat ik al die tijd op mijn innerlijke wereld van kennis en gevoel mag vertrouwen, daarop mag voortgaan en handelen. Deze kennis, deze natuurlijke wijsheid zit in iedereen, voert breder dan de paardenwereld, en is een leidraad in de stroom van het leven. Het bijzondere is dat juist de paarden ons dit zo goed kunnen laten zien!

Bij Terra Natura volgde ik meerdere cursussen in Authentieke Lichaamstaal & Communicatie in grondwerk en Natuurlijk & Bewust paardrijden. In 2016 rondde ik bij Terra Natura de coachings opleiding tot Equilibre Coach, nu Equido Coach af.

 

Equido Coach

Als Equido Coach werk ik vanuit mijn passie en intuïtie. Paard en mens inspireren en geïnspireerd worden vanuit gelijkwaardige en zuivere verbinding. Enkele thema’s die centraal staan binnen het coachen zijn: zelfwaarde en zuiverheid in authenticiteit - moeiteloos jezelf kunnen zijn - in je eigen kernkracht en centrum komen - communicatie processen verbeteren - werken aan vertrouwen en respect vanuit gelijkwaardigheid - sociale vaardigheden aanspreken en isolatie voorkomen - aarden en innerlijke balans vinden - inzicht verwerven in doel, passie en levenspad -  het proces in het Hier en Nu - je eigen grenzen verkennen, verruimen en kunnen bewaren - natuurlijk leiderschap - congruent zijn (denken voelen en handelen zijn één)

 

Leren over jezelf

Paarden leren je wie je in wezen bent. In hun aanwezigheid en het contact spiegelen zij hoe je relatie tot jezelf is,  leren je o.a. over je innerlijke kracht en om congruent te zijn. Paarden reflecteren jouw gevoelens en maken je bewust van je weerstanden en mogelijkheden.  Zij geven dit onvoorwaardelijk en zuiver terug. ‘Dit is wat het is’…

‘Hoe krijg ik zicht op mijn vraag of thema? Hoe kan ik er dichtbij komen?’ Alleen lezen, praten en bedenken is vaak ontoereikend. Leren en echte inzichten kunnen pas ontstaan of aan het licht komen, door het ervaren van de kern van het leven. Ervaren vanuit je gevoel. Daar staat paardencoaching ook voor. Door deze ervaring dringt het door, daalt het in en integreert de informatie in je systeem en bewustzijn, zodat het werkzaam kan worden en waardoor een veranderingsproces opgang kan komen. Dit kun je vervolgens onbewust en/of bewust gaan sturen en beleven. Je wordt zelf de verandering die je wil zien. Equieau coaching draagt bij aan de verbetering van de relatie met jezelf en het leiden van een vreugdevol vervullend leven.

In Maastricht mag ik op een prachtige locatie te midden van een kudde IJslandse paarden werken. Deze paarden zijn hele goede leermeesters en heel toegankelijk.

 

Equieau

Equieau staat voor: paard - balans - water. Water staat voor: zoeken naar balans en evenwicht -  kan een spiegel zijn - is bewegelijk - is een levensbron. In balans zijn met de natuurlijke stroom van het leven. Je innerlijke authentieke stroom volgen, ernaar kunnen voelen en luisteren om van daaruit je bewustzijn te verruimen en  je persoonlijke ontwikkeling te volgen. Ik wil mensen, jong en oud, inspireren en uitnodigen dit ook voor henzelf te vinden. 

 

Mijn werkgebied is Maastricht en omstreken, (evt. grensgebied België, Limburg en Brabant). Mijn website is momenteel in ontwikkeling. Als je graag meer wil weten over mij en coaching (coaching sessie of traject), de mogelijkheden en over hoe het in zijn werk gaat, dan kun je mijn fb pagina bezoeken, mij een email sturen of bellen. 

 

Paard  Mens  Natuur

 

De ziel van de mens lijkt zo op water Goethe